Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 17:52

Γύρος της Λίμνης Πλαστήρα

Written by  Administrator
Rate this item
(0 votes)

Γύρος της Λίμνης Πλαστήρα

 


Η λίμνη Ταυρωπού, μετέπειτα λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων, με έκταση 25.000 στρεμμάτων, μήκος 14 χλμ., πλάτος 4 χλμ. και βάθος 65 περίπου μέτρων. Το δε φράγμα έχει ύψος 83 μέτρων και μήκος 220 μέτρων. Ένας μοναδικός προορισμός, πνιγμένος στο πράσινο και βουτηγμένος στο αναζωογονητικό υδάτινο στοιχείο. Ένα πραγματικό στολίδι για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Αναχώρηση για να γνωρίσουμε το Δυτικό άκρο του Θεσσαλικού κάμπου, την όμορφη Καρδίτσα και συγκεκριμένα τη Λίμνη Πλαστήρα. Περνώντας από Καλύβια Πεζούλας( χωριό –κόμβος-με τηνευκολότερη πρόσβαση στη λίμνη), Νεοχώρι, Μπελοκομίτη, κινούμαστε σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές του γύρου της Λίμνης Πλαστήρα, φθάνουμε στο φράγμα του Ταυρωπού. ( είναι μία τοξοειδής κατασκευή με μήκος 200 μέτρα και ύψος 83 μέτρα).

Αφού θαυμάσουμε αυτή την εντυπωσιακή κατασκευή συνεχίζουμε τη βόλτα μας με προορισμό την Πλαζ Λαμπερού, ιδανικό σημείο για να απολαύσουμε τη θέα της Λίμνης και των Αγραφιώτικων κορυφών σε συνδυασμό με καλό φαγητό, ή καφεδάκι.

 

 

Administrator

Latest from Administrator

back to top